Норис: Направих грешното нещо в първия завой


Н. Гавазов

Пилотът на Макларън Ландо Норис отново не успя да реализира полпозишъна, който спечели в резултат на квалификациите за Гран При на САЩ.

В началото на състезанието, поради битка с Макс Верстапен (Ред Бул), той падна на четвърто място.

След пристигането 24-годишният британец призна, че не е трябвало да дава толкова много пространство и възможности на опонента си.

"Направих грешното нещо в първия завой. Но ми се струва, че това, което се случи в края на състезанието, бе по-скоро на моя страна“, цитира Ландо Motorsport .

"Иначе бе добра битка и ми хареса. Просто не завършихме състезанието като победители, защото не свърших достатъчно добра работа.

Ако се бях защитавал по-добре в първия завой и не бях карал като марионетка, щях да водя след първия завой и тогава нямаше да се налага да говорим за това", каза още пилотът.

Въпреки трудния момент, Норис похвали опонента си, отбелязвайки условията, в които са се състезавали.

"Мисля, че Макс пилотира колата много добре. Много е трудно да правим това, което правим, и е трудно, когато карате рамо до рамо, вие сте напълно от една и съща страна на пистата.

"Движиш се по-бързо от преди, защото използваш батерията, гумите са по-стари, има различни неравности, много мръсотия, борим се и се борим с всички сили... Така че уважавам нашата битка, беше добро, хубаво и мисля, че беше достойно за уважение", завърши Норис.

54