Льоклер: Темпото на Ферари дава надежда за победа


Н. Гавазов

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер завърши четвърти в квалификацията за Голямата награда на САЩ , а съотборникът му Карлос Сайнц завърши трети, изостанал само от Ландо Норис (Макларън) и Макс Верстапен (Ред Бул).

Според Шарл, това темпо на Скудерията в квалификациите, както и в спринта, дава надежда, че той може да спечели състезанието в Остин, въпреки известните проблеми на италианците с преминаването на първия сектор от пистата.

"Никой от нас не успя да се пребори с двамата лидери. Те бяха твърде бързи, но точно това очаквахме.

Първият сектор в квалификациите вчера и днес знаехме, че имаме ограничения в нашата кола в момента. И нито една от опциите за настройка, които разгледахме, нямаше да помогне за разрешаването на този проблем. Но в спринта се сблъскахме с този проблем много по-рядко. Ето защо гледам на Гран При с голям оптимизъм.

Ако видим същото темпо на състезанието, както в събота, разбира се, спечелването на състезанието е възможно. Мисля, че Макларън и Ред Бул вероятно ще направят крачка напред по отношение на настройката на автомобила. Трябва да видим как това се отразява на времето преминава в кръг", заяви Шарл.

Гран при на САЩ ще се проведе в неделя, 20 октомври.

39