Васер: Преходът на Хамилтън показа, че се движим в правила посока


Н. Гавазов

Шефът на Ферари Фредерик Васер увери, че предстоящото преминаване на Люис Хамилтън от Мерцедес е добър знак, че отборът се движи в правилната посока.

Васер и Хамилтън работиха заедно, когато британецът се състезаваше в GP2 и европейските серии Формула 3.

Французинът е сигурен, че седемкратният световен шампион винаги е искал да се присъедини към най-известния отбор от Формула 1.

"Не беше толкова трудно да убедим Луис. Спомням си, че през 2004 г. бяхме заедно (във F3), тогава той беше свързван с McLaren-Mercedes, но дори тогава той предположи, че рано или късно ще премине във Ferrari“, заяви Васер.

"Говорихме за това преди малко, той винаги е имал това желание. Но, разбира се, той е пилот, който иска да има гаранции по отношение на представянето, за него този аспект винаги е на първо място.

Ако той реши да се присъедини към Ферари, това потвърждава, че имаме правилния болид. Това е крайната цел, пилот като Люис не идва при нас на почивка. И от моя страна мисля, че се движим в правилната посока с гледна точка на изпълнението.

Нуждаем се от крачка напред и мога да кажа, че отделяме много ресурси за следващия ни проект", добави босът.

През 2025 г. Люис Хамилтън ще стане партньор на Шарл Льоклер, който също като британеца работи с Фредерик Васер в юношеските серии. Освен това французинът беше шеф на Alfa Romeo, за която монегаскът дебютира във Формула 1 през 2018 г.

76