Синер: Не се чувствам комфортно


Н. Гавазов

Водачът в световната ранглиста по тенис Яник Синер е "много уверен", че ще избегне отстраняване за употреба на допинг, след като Световната антидопингова агенция (УАДА) обжалва решението, с което той бе оправдан след двата положителни теста, които е дал.

УАДА обяви в събота, че иска забрана за шампиона от Откритото първенство на САЩ за една до две години и обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС).

"Все още съм изненадан, но се сътруднича, както го направих и преди", коментира днес Синер, ден преди първия си мач на "Мастърс" турнира в Шанхай (Китай).

"Имах три изслушвания, които бяха в моя полза, което беше добре, както знаете. Но нека видим какво ще се случи. Аз съм уверен, че всичко ще приключи много, много позитивно. Бих бил много, много изненадан, ако стане противното", каза още италианският тенисист, цитиран от агенция "Ройтерс".

Обжалването означава, че случаят може да не бъде разрешен преди Яник Синер да започне защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия през януари. Синер може да продължи да играе докато обжалването не е приключило.

23-годишният италианец научи за решението на УАДА на старта на турнира в Пекин, където достигна до финала и отстъпи пред Карлос Алкарас в спора за титлата.

"Не съм в ситуация, в която се чувствам комфортно, това е сигурно, защото мислех, че това е приключило. Сега отново се случва, така че не е лесно", призна Синер.

31