Кубрат Пулев: Чар да внимава, готов съм за мача!


F.

Българският боксьор Кубрат Пулев предупреди германеца от сирийски произход Махмуд Чар да бъде по-смирен и да внимава с приказките си, защото последните рундове на предстоящия боксов мач ще му дойдат много тежки.

43-годишният Пулев и 40-годишният Чар ще се бият на 7 декември в столична "Арена 8888 София" за регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

"За мен е важна не само победата, но и да направя този двубой в България, за да зарадвам публиката. Имах доста други предложения, но аз исках да бъдем тук. Аз винаги се радвам, когато се бия пред българи, защото самата публика ми помага много както преди, така и по време на двубоя. Подготовката ми преминава в България при Михаил Таков. За мен той е като втори баща. Той е човекът, който е видял целия ми провесионален път още от юноши до мъжете. Бил ми е треньор и в националния отбор. Той е плътно до мен и брат ми (Тервел Пулев) вече поне 20 години, което си е цял живот. Искам да му благодаря за всички тези години", каза Пулев.

"Не мисля, че Чар има с какво да ме изненада. Даже смятам, че аз ще бъда този, който да го изненада. Той няма такива възможности. Добър боксьор е, твърд боксьор е. Има характер поне привидно. Не е за подценяване. Гледал съм мачовете му най-детайлно. Но никой не ме притеснява. Заводските ми настройки са такива. Разбира се, в кариерата ми се е случвало да подценя противник, но сега случаят няма да бъде такъв. В аматьорската ми кариера имам над 300 двубоя. Някои специалисти ще разберат мача след три рунда, но това е професионален бокс и всичко може да се случи във всеки един момент. Именно затова е толкова интересно и затова е драмата. Той ще бъде подготвен, но аз ще бъда по-подготвен. Той ще бъде обезверен накрая", закани се българинът, който има 30 победи в 33 мача на професионалния ринг.

"Вярата ще му бъде нужна. През март месец той говореше още по-гръмки думи, но видяхте, че се контузи. Природата му даде урок да бъде по-смирен и по-умерен в приказките си. Няма да забравя, след мача ще го питам "какво стана?" Аз приемам хората като хора, а не като богове. Знам много добре кой съм и кои са моите силни и слаби страни. Виждам го, че е превъзбуден и това ми харесва. Трябва да внимава в ринга да не вземе да прегори. Последните рундове да не му дойде нанагорно - да не му се доповръща, да не го заболят ребрата, да не почне да търси вратата. На ринга врата няма. Там сме трима - аз той и съдията и само съдията ще може да го спаси. Предстои ми много добра подготовка. И Михаил Таков, и Ули Вегнер са с мен. Имаме прекрасна програма да изпълня и се надяваме всичко да мине перфектно и да излезна една усъвършенствана бойна машина. 110-112 килограма ще бъдат стоварени върху него", добави Пулев.

Според българина Чар не е сред 20-те най-добри боксьори, срещу които се е изправял.

"Някъде след топ 20. Къде точно не мога да кажа. Виждам, че той се обижда от това. Няма да има нужда да правим реванш с Чар, тъй като той самият няма да иска, както сега и Чисора не иска. Нямам търпение да го направя безпомощен. На 7 декември да го направя безпомощен", завърши Пулев.

39