Волф обясни отсъствието на Хамилтън и Ръсел от пресконференцията


Н. Гавазов

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че Луис Хамилтън и Джордж Ръсел са били оттеглени от медийните си ангажименти във Формула 1 след Гран При на Сингапур поради "топлинен удар“.

Ръсел завърши четвърти в Сингапур, две места пред съотборника си и седемкратен световен шампион Хамилтън, който остана разочарован от стратегията на Мерцедес.

Хамилтън стартира трети с меки гуми и бе принуден да направи ранно спиране в бокса, което го направи уязвим на стари твърди гуми във втория престой. Той загуби както от Ръсел, така и от бъдещия си съотборник във Ферари Шарл Льоклер . 39-годишният британец се ядоса на стратегията, оплаквайки се по радиото на отбора, че Мерцедес "ме убиват с този офсет“.

Шефът на екипа на Мерцедес Волф настоя, че няма "лоши чувства“ или "каквото и да е раздразнение“, обяснявайки, че неговите пилоти просто не са били достатъчно добре, за да присъстват на планираните им медийни дебати, след като са страдали в бруталните условия.

"Те не се чувстваха добре, граничен топлинен удар или нещо подобно, но имаха нужда от вода“, каза Волф, цитиран от PA.

"Те нямаше да могат да отидат пи журналистите. Няма лоши чувства или някакво раздразнение. Просто лекарите бяха с тях. Но всички те са добре сега", добави босът.

70