Джошуа: След боя с Усик станах друг боксьор


Н. Гавазов

Бившият световен шампион в тежка категория, британецът Антъни Джошуа, каза, че поражението във втората битка с украинския носител на титлите на WBC, WBA и WBO Александър Усик го е накарало да развива упорито своята боксова интелигентност и да спре да разчита единствено на силата.

"Винаги си спомням битката си с Нгану. Този човек има опустошителна сила. Той беше огромен и си мислех, че ако аз като него разчитам само на силата, това ще бъде много по-трудна битка, но поради факта, че минах през дълга тренировъчна фаза, в която наблягах на развитието на моето боксово IQ, Успях бързо да се справя с Голиат.

Не казвам, че той беше елитен боец, но просто го приех за даденост въз основа на това, което направи на Тайсън Фюри, който беше настоящият шампион на WBC по това време. Той даде на Фюри една от най-трудните си нощи, така че определено не е обикновен човек.

След поражението от Усик ще имам петата си битка и във всичките си битки спечелих единствено благодарение на силата на мислите на ринга, а не благодарение на физиката“, цитира BoxingScene думите на Джошуа.

Напомняме, че Джошуа ще проведе следващата си битка на 21 септември в Лондон срещу настоящия световен шампион на IBF Даниел Дюбоа.

25