Везенков с 20 точки при завръщането си в Олимпиакос


F.

Българският национал Александър Везенков реализира 20 точки при победата на Олимпиакос с 84:83 над израелския Макаби Тел Авив в контролна среща, която се игра в Пирея.

За национала това бе първи мач за Олимпиакос след завръщането му от Националната баскетболна асоциация и той показа, че се намира точно там, където остави европейския баскетбол преди години - като МВП на Евролигата.

Въпреки че беше най-полезен за успеха, българинът не бе голямата звезда на вечерта в Двореца на мира и приятелството. Тази чест се падна на легендата Йоргос Принтезис, чийто номер 15 бе изваден от употреба от Олимпиакос преди началото на срещата. Тежкото крило получи бурни овации от близо 10 хиляди зрители в залата, а в края на двубоя за радост на феновете се появи и в игра. Принтезис влезе на терена при оставащи по-малко от пет минути и вкара няколко ключови коша, включително решителните пет точки, с които Олимпиакос обърна от 79:83 до 84:83.

Следващата проверка на гръцкия гранд ще бъде на 10 септември. Тогава е контролата с тима на Цървена звезда, за който от този сезон играе друг български национал - натурализираният американец Коди Милър-Макинтайър.

30