Карлос Насар: Изпълних мечтите си


Н. Гавазов

Изпълних си мечтите, всяка следваща спечелена титла ще е велика. Това заяви олимпийският ни шампион във вдигането на тежести Карлос Насар, който беше гост в предаването "Тази сутрин“ по bTV.

Насар стана безапелационно олимпийски шампион в категория до 89 кг на Игрите в Париж, при това с два световни рекорда – в изтласкването и в общия двубой.

"Аз осъзнах какво направих още на момента и умишлено се опитвам да продължа напред. Колкото и да беше хубав този момент, трябва да продължим към нови. Дадох си почивка, да обърна внимание на хората, които ме подкрепяха, и на моите фенове. За мен това бяха незабравими моменти“, започна той.

Насар призна, че един активен спортист не може да излезе бързо от форма, а ако това се случи, можеш да се върнеш към нея с правилен подход. "Да, не влизам изобщо в залата. Спортът е така, не можеш да излезеш толкова бързо от форма. Ще са ти спаднали резултатите, но после ги връщаш с правилен подход. Не ме притеснява това. Обичам вниманието на хората“.

Той говори и за завръщането си в родния Червен бряг, където беше удостоен със званието Почетен гражданин. "Невероятна емоция. Градът, в който съм израснал. Това ги сплоти. Моят приятел Ники Кънчев също беше там. Вече съм почетен гражданин там“, каза той и продължи:

Когато съм в подготовка, единствено тренирам и искам само да се подобрявам, което ми убива социалния живот. Наистина беше голямо разочарованието й – не заради желанието на хората, а заради самите тях. Художествената гимнастика, особено в ансамбъла, е много труден спорт. Направиха един истински отбор. Да, имахме право да се виждаме в олимпийското село. Бяхме стая до стая. Подкрепяхме се. Прави ме по-силен. Дори да откаже, дори да продължи, винаги ще я подкрепям“, коментира щангистът ни и подкрепата от страна на неговата приятелка Магдалина Миневска, която е част от ансамбъла ни по художествена гимнастика, останал четвърти в Париж.

А относно покойния си треньор Илиян Илиев, Насар сподели: "Може би най-важното нещо, защото той вярва в мен от самото начало, още от първите ми тренировки. Той е причината аз да повярвам в себе си“.

"Аз съм човек, който обича да спортува. Успявам да се въздържам, винаги съм харесвал всички спортове. Извън щангите, най-силният ми спорт е футболът, борбата също много харесвам, подкрепям нашите борци. Аз съм достатъчно мотивиран, въпреки че ще сменям категорията. Изпълнил съм си мечтите. От тук всяка една спечелена титла ще е велика. България заслужава това нещо, защото сме един велик народ. Трябва да се качат килограмите и в тежестите. Има доста работа за вършене след смяна на категорията“, завърши олимпийският ни шампион по отношение смяната на категорията, която ще направи.

39