Краинович прекрати кариерата си


Н. Гавазов

32-годишният сръбски тенисист Филип Краинович обяви, че се оттегля от професионалната си кариера.

"Тенисът винаги е бил част от ежедневието на семейството ми. Баща ми ме водеше със себе си всеки ден, за да ги гледам как играят, без дори да подозирам, че това ще стане първата ми и най-голяма любов.

Прекарах едно прекрасно и незабравимо детство по тези красиви земи, където създадох приятели, които и днес са най-важните в живота ми. Изиграх първия си турнир на осемгодишна възраст и се прибрах с трофей в ръцете си. По-късно станах национален шампион в категориите до 10, 12 и 14 години, след което пътят ми по тенис ме отведе в Америка...

Пътят ми беше бурен, интересен и понякога, за мнозина, включително и за мен, нелогичен... Когато погледна назад към всичко, което съм постигнал и всичко, което ми е дал тенисът, се чувствам благодарен и щастлив, че съм минал по този път, че намерих най-добрите приятели и изживях незабравими моменти.

Искам да благодаря на семейството си, на всички треньори и на всички спонсори, които бяха с мен до последния момент, преди да реша да прекратя тази красива глава от живота си, за да започна нещо ново. С натежало сърце искам да обявя края на моята професионална тенис кариера. Благодаря на ATP Tour, благодаря на тениса и на всички фенове, които ме подкрепиха. Завинаги ще останеш в сърцето ми“, написа Краинович в социалните си мрежи.

Филип Краинович започва професионалната си кариера през 2008 г. Сърбинът участва в пет финала на ATP и не спечели нито един турнир. Най-доброто място в кариерата му е 26-о.

26