Новиков: Хората мислеха, че едно контузено момче няма какво да спечели за България


F.

Олимпийският шампион по борба в категория до 87 кг Семен Новиков чувства чест и гордост, след като спечели златен медал за България от Игрите в Париж. Борецът благодари както на българите, така и на украинците за подкрепата.

"Медалът е доста тежък. Заслужаваше си трудът. След успеха животът продължава. Усещам себе си като обикновен човек. Подкрепата е изненадваща. Благодарен съм на всички за подкрепата. Няма нищо невъзможно", сподели той в интервю за предаването "Денят започва" по БНТ.

Украинецът си спомни за тежка контузия, която слага началото на труден етап в живота му.

"Състоянието ми понякога не беше много добре. Рехабилитацията е бавен етап. Идването в България бе труден етап. Хората мислеха, че едно контузено момче няма какво да спечели за България. Аз продължавах да тренирам и да вярвам в себе си. 2021 г. реших да дойда в България по покана от Гриша Ганчев. Това беше нелека стъпка в живота ми", добави медалистът.

Според него възможността да бъдеш знаменосец за България на Олимпийски игри носи голяма чест.

"Надявам се да намеря с какво да се занимавам в България и след спорта. Много бях горд, че ме избраха за знаменосец на церемонията по закриването. Беше много голяма чест за мен", допълни Семен Новиков.

60