Гришо отпадна в Монреал


Н. Гавазов

Спад в представянето на Григор Димитров в тайбрека на втория сет в срещата с Алексей Попирин (Австралия) доведе до отпадането му от "Мастърс" турнира в Монреал. Българската тенис звезда напусна надпреварата в третия кръг след загуба с 6:4, 6:7(5) и 3:6 за почти 2:40 часа на корта.

Най-добрият ни тенисист бе поставен под №7 в основната схема, като в първия сет имаше два шанса за пробив при 3:1, но не ги оползотвори, но все пак съумя да спечели подаването на противника си в десетия гейм, за да поведе след 6:4.

Във втория сет Гришо пак пропусна да пробие при 4:3 в своя полза, а после не успя да реализира и три точки за мача при 6:5, като това доведе до тайбрек, който той загуби и сетовете бяха изравнени след 6:7(5).

Австралиецът направи първия си пробив в мача за 4:2 в третия сет, а след това не позволи на Димитров да върне брейка и в крайна сметка се поздрави с победата в три сета.

Така Григор напуска канадския "Мастърс" след два изиграни мача, а в понеделник ще се изкачи до №9 в световната ранглиста, макар да отпадна днес.

26