Григор Димитров загуби мача си на двойки с Джейми Мъри в Монреал


F.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заедно с партньора си Джейми Мъри загубиха мача си на двойки от британеца Нийл Скупски и австралиеца Майкъл Винъс с 5:7, 5:7 на старта на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Монреал (Канада).

Димитров и братът на Анди Мъри започнаха силно мача, като направиха ранен пробив и поведоха с 3:0 в първата част. В седмия гейм обаче съперниците им върнаха пробива, изравниха, а след това още веднъж взеха подаването на двойката за 6:5, след което приключиха частта на собствен сервис.

Втората част се разви различно, като Григор Димитров и Мъри изоставаха в резултата при 1:3 още в началото. Този път обаче двамата върнаха пробива и изравниха - 4:4. Така отново решаващ се оказа 11-ия гейм, в който Скупски и Винъс направиха пробив, а след това спечелиха сервиса си за ново 7:5.

Нийл Скупски и Майкъл Винъс се класираха за втория кръг, където ще срещнат двойката Марсело Аревало (Ел Салвадор) и Мате Павич (Хърватия).

На сингъл Григор Димитров пропусна първия кръг като поставен под номер 7 в схемата на турнира и в следващата фаза ще играе срещу победителя от двубоя между квалификантите Ринки Хиджайката от Австралия и японеца Таро Даниел, като срещата между двамата е днес. 

35