Рубльов: Виждаме мъж да удря жена и никой не го спира


Н. Гавазов

Известният руски тенисист Андрей Рубльов публикува пост на страницата си в социалните мрежи, в който говори за скандалния бой в женския бокс на Олимпийските игри в Париж.

По-рано на Олимпиадата в Париж избухна скандал след битка между италианската боксьорка Анджела Карини и представителят на Алжир Иман Хелиф. Спортистите се срещнаха на 1/8-финалния етап. Битката приключи 46 секунди след началото, като Карини отказа да продължи конфронтацията и напусна ринга разплакана. Припомняме, че Хелиф, подобно на атлетката от Тайван Лин Ютинг, беше дисквалифициран от Световното първенство през 2023 г. поради неуспешни тестове за пола, но получи право да участва на Олимпийските игри в Париж.

"Хората се борят срещу насилието: срещу домашното насилие, срещу насилието над жени, срещу деца, срещу всяка форма на насилие. От дете са ме учили да защитавам жените. В каквато и ситуация да се намира една жена, няма нищо по-лошо за мъжа от това да й причини физическа болка.

И сега на най-голямото и важно спортно събитие, Олимпиадата, виждаме мъж, който се идентифицира като жена, да удря жена (твърдейки, че битката е равностойна) и никой не го спира.

Но ако мъжът се представи като дете, ще бъде ли допуснат до турнир по бокс за деца? Никога няма да разбера това. Много съжалявам за италианската спортистка, която се подготвяше за този турнир от дълго време“, написа Рубльов в акаунта си в Х.

114