Доналд Тръмп се обяви срещу състезанията между мъже и жени


Н. Гавазов

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп , ако бъде преизбран на този пост, ще иска забрана на мъжете да участват в състезания с жени. За това говори представител на кампанията на Тръмп.

"Президентът Тръмп ясно даде да се разбере, че няма да подкрепи идеята мъже да се състезават срещу жени. Това е луда и несправедлива реалност, която беше позволена да се случи заради леви политици като Камала Харис. Когато се върне в Белия дом, Тръмп незабавно ще предприеме действия за защита на жените и момичетата“, цитира Fox News говорител на кампанията на Тръмп.

По-рано на Олимпиадата в Париж избухна скандал след битка между италианската боксьорка Анджела Карини и представителят на Алжир Иман Хелиф. Спортистите се срещнаха на 1/8-финалния етап. Битката приключи 46 секунди след началото, като Карини отказа да продължи конфронтацията и напусна ринга разплакана. Припомняме, че Хелиф, подобно на атлетката от Тайван Лин Ютинг, беше дисквалифициран от Световното първенство през 2023 г. поради неуспешни тестове за пола, но получи право да участва на Олимпийските игри в Париж.

66