Харлан: Посвещавам това на спортистите, които Русия уби


Н. Гавазов

Появи се първата реакция на украинската фехтовачка Олга Харлан за "бронзовата“ победа на Олимпиадата през 2024 г. Спортистката донесе първия медал на Украйна на Игрите в Париж.

"Какъвто и да е този медал, той е златен за мен, защото това, през което преминава всеки украинец, всеки спортист, който представя Украйна, не може да се предаде... Днес е много трудно. Не знам какво направих, просто...", каза Олга.

Харлан подчерта, че посвещава победата си на цяла Украйна и най-вече на всички убити от Русия украински спортисти.

"Посвещавам това на цяла Украйна, приятели. Посвещавам това на нашите защитници и защитници. Искам да посветя това на онези спортисти, които не можаха да дойдат тук, защото Русия ги уби. Посвещавам това на тях. Аз съм украинка. Ние винаги Имаме сили, винаги ще се борим“, подчерта Харлан.

На 26 юли 2024 г. в Париж започнаха Летните олимпийски игри, които се провеждат в столицата на Франция, Париж и 16 други града в цяла европейска Франция, както и в Таити, остров във френската отвъдморска страна и отвъдморската група на Френска Полинезия.

Тези Олимпийски игри ще отбележат дебюта на брейкданса като олимпийски спорт и ще бъдат последните Олимпийски игри, проведени под председателството на МОК на Томас Бах. Игрите през 2024 г. ще бъдат първите, в които ще участват равен брой мъже и жени спортисти. Очаква се Игрите да струват 8.3 милиарда евро.

92