Никола Цолов: Суперщастлив съм за победата днес


Н. Гавазов

Никола Цолов коментира победата си в първото си основно състезание от Формула 3 в Унгария на "Хунгароринг".


"Суперщастлив съм за победата днес. Това е доста голямо постижение за мен, особено във фийчър състезанието. Мисля, че нямах толкова много късмет в последните кръгове особено с квалификациите и това състезание просто всичко реши да се събере в един момент. Вчера, за жалост, не завърших, но днес победата значи много за мен.

Реално сезонът върви много нагоре. Всеки път постигам все повече и повече и това също така подобрява нещата за бъдещето и за следващата година като цяло, така че съм много благодарен на всички за подкрепата в България. Видях много знамена на трибуните и това е огромна подкрепа. Благодаря на всички!", заяви Цолов.

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо поздрави Никола Цолов в социанлините мрежи.

Испанецът, който от дълги години е ментор на 17-годишния българин, бе един от първите, които го приветстваха за успеха. В профила си в Инстаграм той качи на снимка на българина с текст "Брано Никола Цолов". Никола Цолов кара за тима на ART Grand Prix, който е част от структурата на тима на Алпин, за който се състезава Алонсо във Формула 1.

Освен от Фернандо Алонсо, младият български пилот бе поздравен от шефа на Алпин Бруно Фамен, както и от резервния пилот на тима - австралиеца Джак Дуън.

25