Лестър - Порто: Хитрите лисици срещу опитните дракони


Н. Гавазов

Лестър - Порто
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 27.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Лестър започна кампанията си в Шампионска лига с гръм и трясък, който не остана незабелязан от футболната общественост. Сега, във втория кръг от груповата фаза, предстои да разберем, дали става дума за случайно явление и стечение на обстоятелствата, като едва ли може да се намери по-добър лакмус за това от опитния отбор на Порто.

Представянето на "лисиците" във Висшата лига не е добро. Хората на Клаудио Раниери имат само седем точки от шест мача и заемат 12-то място в таблицата за класиране, а през уикенда претърпяха крах срещу Юнайтед, като унижението бе пълно през първото полувреме, когато Лестър допусна четири гола. В същото време английският шампион показва друго лице в Европа, след като победи с 3:0 Брюж в първия си мач в Шампионска лига. Значението и силата на този успех се допълват от факта, че срещата се игра в Белгия.

Порто доскоро бе разглеждан като безапелационен фаворит в група G на Шампионска лига, а и португалците не са загубили този си статут. Със сигурност домакинското равенство срещу Копенхаген е ударило по самочувствието на хората на Нуно Санто, но то не променя предварителните прогнози, че "драконите" продължават да имат огромни шансове да продължат напред в Шампионска лига. Още повече, че Порто се намира в добра форма, след като спечели два и завърши наравно в три от последните си три мача от португалското първенство.

Домакините не могат да разчитат на Менди, а Шмайхел се завърна, но няма да вземе участие в мача. Гостите са без Макси Перейра, който лекува травма.

Това ще бъде много оспорван мач, между два отбора, които изповядват еднаква футболна философия. Гостите са фаворит в двубоя с оглед на своя опит от подобни битки, но Лестър показа, че може добре да се подготви за отделен мач в Шампионска лига. Напълно е възможно да станем свидетели на дебнене за грешки от страна на съперниците и едно повторение на срещата Лестър - Арсенал, което в крайна сметка да доведе до стратегическо равенство, а това ще е много удобно за "лисици" и "дракони".

Прогноза: Лестър - Порто 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

10 септември Ливърпул - Лестър 4:1 (Висша лига)
14 септември Брюж - Лестър 0:3 (Шампионска лига)
17 септември Лестър - Бърнли 3:0 (Висша лига)
20 септември Лестър - Челси 2:4 след прод. (Купа на Лигата)
24 септември Манчестър Юнайтед - Лестър 4:1 (Висша лига)

Порто:

28 август Спортинг Лисабон - Порто 2:1 (Суперлига)
10 септември Порто - Витория Гимараеш 3:0 (Суперлига)
14 септември Порто - ФК Копенхаген 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Тондела - Порто 0:0 (Суперлига)
23 септември Порто - Боависта 3:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Лестър - Порто

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
153