Борусия Дортмунд - Ювентус: Торинци ще останат непобедени


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Ювентус
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 18.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Борусия Дортмунд посреща Ювентус в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига в опит не само да запише първи домакински успех срещу италианския отбор, но и да постигне резултат, който да изпрати тима в следващата фаза на състезанието. Първата среща в Италия завърши с победа 2:1 за "бианконерите" след голове на Карлос Тевес и Алваро Морато, като точен за гостите бе Марко Ройс. Впрочем, всичко най-интересно се случи през първото полувреме, когато паднаха всички голове в мача. След почивката съперниците повече се дебнеха за грешки, оставяйки малко пространства за нападателите, което оформи крайния резултат, който пък изглежда, че устройва и двата отбора - сега Борусия има нужда от един чист гол, а Ювентус ще разчита на силната си защита.

След двубоя в Торино Борусия записа победи срещу Шалке 04 и Динамо Дрезден в Купата, но след това хората на Клоп свърнаха от победния път и постигнаха две равенства, които удариха по амбициите им за място е евротурнирите. Сега Борусия се намира на 10-та позиция в Бундеслигата, на 8 точки от шестото място. Добрата новина е, че тимът има само едно поражение в последните си 8 мача във всички турнири, а в Шампионска лига "жълто-черните" нямат домакинска загуба в последните си четири двубоя.

Относно Ювентус, по всичко изглежда, че "бианконерите" ще защитят титлата си в Серия А, защото след последните резултати в италианския шампионат торинци дръпнаха на върха с преднина от 14 точки пред втория Рома. Колкото и да е чудно, в този период Юве загуби един мач и това бе срещу Фиорентина в Купата на Италия. Впрочем, това бе единственото поражение на тима в последните 26 двубоя във всички турнири. Освен това торинци са в чудесна серия без загуба в 11 гостувания във всички състезания и надеждите са, че това няма да бъде прекъснато в утрешната среща.

Домакините са без Гроскройц и Пишчек, които са контузени. Под съмнение е Шахин. Под въпрос бе Гинтер заради проблеми в бедрото, но тази вечер се разбра, че играчът се е възстановил от травмата.

Гостите пристигат без Асамоа, Ромуло, Касерас и Пирло. Относно Андреа, лидерът бе под въпрос за мача и дори през уикенда се появиха съобщения, че той може да играе, но в крайна сметка ветеранът остана извън групата за мача.

Очакванията са за затворен футбол, поне в началото на мача двата обора ще се пазят, независимо от това, че домакините имат нужда от гол. Тактиката ще е подчинена именно на това да не бъде допуснат гол в собствената врата и ще се разчита на грешка на противника. Вероятно картината ще се промени след почивката и домакините по-често ще атакуват в търсене на благоприятен изход. Не трябва да очакваме много голове в мача, дори е напълно възможно да няма такива и по такъв начин Ювентус ще остане непобеден в Дортмунд, което означава, че торинци ще се класират за следващата фаза на Шампионска лига.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Ювентус 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

24 февруари Ювентус - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)
28 февруари Борусия Дортмунд - Шалке 04 3:0 (Бундеслига)
03 март Динамо Дрезден - Борусия Дортмунд 0:2 (Купа на Германия)
07 март Хамбургер - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
14 март Борусия Дортмунд - Кьолн 0:0 (Бундеслига)

Ювентус:

24 февруари Ювентус - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)
02 март Рома - Ювентус 1:1 (Серия А)
05 март Ювентус - Фиорентина 1:2 (Купа на Италия)
09 март Ювентус - Сасуоло 1:0 (Серия А)
14 март Палермо - Ювентус 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Ювентус

8 срещи
2 победи за Борусия Дортмунд
1 равенство
5 победи за Ювентус
Голова Разлика: 17:11 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
227