Милан препъна Барса на Сан Сиро (видео)


В. Мухарски

Милан и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в сблъсък от група "H" на Шампионската лига. В 9-ата минута Робиньо се възползва от грешка в отбраната на съперника, тъй като Пике и Масчерано си попречиха и за бразилеца не остана нищо друго, освен да прати топката в мрежата - 1:0. В 23-ата минута "червено-черните" сбъркаха при изнасянето на топката и Иниеста влезе на скорост в половината на съперника и центрира към Меси, а аржентинският ас овладява кълбото, преминава през двама от състезателите на съперника и насочи неспасяемо в левия ъгъл - 1:1.

Пет минути по-късно Мексес направи невероятен пропуск, след като скочи сам при корнер, но не уцели рамката на вратата. Неймар опита неуспешно два далечни шута в 32-ата и 36-ата минути. Малко преди края на първата част Неймар стреля на сантиметри от лявата греда на вратата, пазена от Амелия.

В 54-ата минута Иниеста бе останал на върха на скоростна каталунска акция, но стражът на Милан реагира добре и отклони изстрела му. В 70-ата минута шампионът на Испания изпусна страхотно положение, след като Адриано Корея бе в наказателното поле, но от два-три метра не уцели вратата. В крайна сметка нов гол не падна и двата тима си поделиха по точка.

След равенството тази вечер Барса остава на върха в групата със седем пункта, докато Милан е втори с пет точки на сметката си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



162