Бекер: Никога не искам да си спомням за финала с Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Известни звезди и спортисти продължават да дават своето мнение за големия сблъсък тази вечер. Едно от големите имена в световния спорт, големият привърженик на Байерн Мюнхен, немският тенисист Борис Бекер вече предвкусва решаващият мач в Лондон.

"Като немец, който живее зад граница, е много приятно да видя във финала два отбора от Бундеслигата, които ще се сражават на "Уембли". Това е великолепна възможност да демонстрираме пред света силата на немския футбол. Искам да видя открита и атакуваща игра с победа за Байерн", заяви Бекер.

"Преди 14 години бях на "Камп Ноу" и седях с Франц Бекенбауер. Трябваше да връча трофея на Байерн в случай на победа над Манчестър Юнайтед. В 90-та минута станахме от своите места и тръгнахме към мястото за награждаване. Когато напуснахме трибуните, Байерн водеше с 1:0. Когато слязохме долу на таблото се появиха неприятните за нас цифри 1:2. "Това е някаква грешка Франц", - казах аз, а той ми отвърна: "Не, Борис, това не е грешка". Това е най-тъжния момент, който някога съм преживявал. Не искам никога да си го спомням", допълни великия тенисист.

 

133