Приятната изненада - Малага се разправи и с Порто (видео)


В. Мухарски

Сензацията в тазгодишното издание в Шампионската лига - Малага продължава с отличното си представяне в турнира. Испанците вече са на 1/4-финал след като отстраниха португалския гранд Порто. На своя "Ла Росаледа" домакините постигнаха победа с 2:0, която им бе напълно достатъчна след загубата с 0:1 в първия мач.

Пет минути преди края на първото полувреме се стигна до доста спорна ситуация. След центриране в наказателното поле на гостите, Елтон излезе и улови топката, но в същото време  се сблъсъка с Жулио Баптища и изпусна кълбото в краката на Хавиер Савиола, който бутна топката в опразнената врата. Реферът обаче прецени, че срещу вратаря е извършен фаул и не зачете попадението.

Три минути по-късно домакините отново пратиха топката във вратата на Порто, като този път голът бе зачетен. Иско получи кълбото пред наказателното поле и с прехвърлящ удар в далечния горен ъгъл на вратата не остави шансове на Елтон - 1:0.

В 49-ата минута Стивън Дефур препъна откъсващия се на скорост Хоакин Санчес и заслужено получи втори жълт и съответно - червен картон. В 77-ата минута се стигна до центриране от корнер, след което Санта Крус се извиси и с глава и направи резултата 2:0. До края на срещата "драконите" не успяха да стигнат до гол и по този начин Малага се класира напред.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



141