Барса не победи, а новината на вечерта - Меси се контузи (видео)


В. Мухарски

Барселона и Бенфика не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0 в последна среща от група "G" на Шампионска лига. Каталунците се бяха класирали напред още в миналия кръг, но лошата новина бе контузията на Лео Меси. Аржентинецът се появи в игра след почивката, но малко преди края на срещата бе изнесен на носилка със съмнения за тежка контузия.

Иначе и двата тима можеха да стигнат до успеха. В 11-ата минута Родриго успя добре да се откъсне от защитата на домакините, но предпочете да стреля, което бе грешно решение и в крайна сметка топката излезе в аут. В 20-ата минута Лима стреля с глава, но без успех. В 32-ата минута Лима се отскубна от защитата, стреля към далечния ъгъл, но топката се удари в гредата и излезе. През първата част Рафиня бе близо до гол за Барса, но и той нямаше късмет при завършващия удар.

В 58-ата минута в игра се появи Лео Меси и по време на престоя си на терена, аржентинецът бе близо до това да счупи рекорда на Герд Мюлер, но в 85-ата минута Меси преодоля вратаря и от малък ъгъл фалцира към вратата, но стражът улови. При положението Лео получи контузия и беше откаран с носилка извън терена, а тимът на Тито Виланова трябваше да доиграе срещата с човек по-малко.





— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



135