Старата госпожа с класика срещу Челси (видео)


В. Мухарски

Ювентус победи Челси с 3:0 в двубой от група "Е" на Шампионска лига. Срещата бе интересна и предложи доста емоции на зрителите. Още в 4-ата минута "бианконерите" бяха близо до гол, след като Лихтщайнер стреля, а Чех изби удара му, но топката се удари в гредата. Пет минути по-късно и на Буфон му се наложи да се намесва, след като Азар бе изведен отлично отдясно и стреля от малък ъгъл, но стражът на Юве се справи с положението.

В 15-ата минута последва хубав удар на Маркизио след пас на Вучинич, но Чех успя да избие в корнер. Така се стигна до 38-ата минута, когато Пирло стреля, а Фабио Куалярела успя да отклони леко топката и тя влезе в мрежата - 1:0. Минута по-късно домакините бяха близо до нов гол, но Ашли Коул изби топката от голлинията.

В 61-ата минута Артуро Видал се разписа за 2:0 след силен шут от границата на пеналта и рикошет в тялото на Рамиреш. 15 минути преди края Мирко Вучинич направи невероятен пропуск, тъй като не успя да вкара от 3-4 метра. В добавеното време на срещата Себастиан Джовинко оформи класическото 3:0, наказвайки лошо излизане на Петър Чех извън наказателното му поле.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



149