Шалке и Арсенал не се победиха, Олимпиакос с важен успех (видео)


В. Мухарски

Шалке 04 и Арсенал не успяха да се победят в среща от група "B" на Шампионската лига. Двата тима завършиха наравно - 2:2 на "Велтинс Арена". Двубоят започна с  домакински натиск, но удари на Афелай в 9-ата и на Учида в 14-ата минута не застрашиха вратата на Вито Маноне.

В 18-ата минута резултатът бе открит от "артилеристите". Грешка в отбраната на Шалке позволи на Жиру да нахлуе в наказателното поле, остана сам срещу вратаря, но ударът му бе избит. Все пак топката попадна у Тио Уолкът, който я прати зад голлинията на домакините - 0:1.

Осем минути по-късно гостите от Англия удвоиха преднината си, като след двойно подаване с Подолски, Оливие Жиру прати топката в мрежата на съперника за 0:2. В добавенто време на срещата Хунтелаар върна надеждите на Шалке, разписвайки се за 1:2. В 67-ата минута Фарфан записа името си сред голмайсторите и оформи крайното 2:2, с което Шалке и Арсенал си поделиха по една точка.

В друга среща от групата Олимпиакос записа изключително важна победа с 3:1 срещу Монпелие. Гърците успяха да открият резултата в 4-ата минута чрез Пауло Машадо. В 67-ата минута обаче Йоан Белханда успя да изравни от дузпа - 1:1. Десет минути преди края бившият играч на Рома - Леандро Греко отново даде преднина на домакините, а секунди по-късно Костас Митроглу оформи крайния резултат - 3:1. С победа Олимпиакос е вече на само една точка от втория Арсенал, а Монпелие е на последното място с 1 точка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



101