Реал, Дортмунд, Сити и Аякс добавиха по точка в актива си (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид и Борусия Дортмунд завършиха наравно - 2:2 в мач от група "D" на Шампионската лига. В първите минути двата тима си размениха по една ситуация. Първо Гонсало Игуаин можеше да открие резултата, но защитник на гостите изби, а топката попадна у Модрич, който стреля в страни от вратата. Малко по-късно Шмелцер стреля силно, но Касияс изби, а след това Левандовски също пробва късмета си, но без резултат.

В 27-ата минута Марко Ройс с прострелен шут остави безпомощен Касияс и по този начин откри резултата в полза на гостите. В 34-ата минута Пепе надскочи Шмелцер при центриране в наказателното поле на Борусия и заби топката във вратата на Борусия - 1:1. В края на първата част Гьотце отново изведе Борусия напред с техничен удар, след пас на Левандовски - 1:2. Веднага след това двата тима се оттеглиха на почивка. В 79-ата минута Реал имаха претенции за дузпа, след като Кака падна в наказателното поле, но реферът остана безмълвен.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Йозил изравни резултата след страхотно изпълнение на фаул, като топката се удари в гредата и влезе във вратата на гостите.

В друга среща от групата Манчестър Сити и Аякс не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2. Само след 10 минути игра Де Йонг откри резултата на "Етихад" за ужас на феновете на домакините. Отново Де Йонг се разписа само 6 минути след първото си попадение и покачи на 0:2. Домакините се върнаха в мача след гол на Туре в 22-ата минута, а в 74-ата минута Агуеро изравни след пас на Балотели и по този начин бе оформен крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



149