Далглиш неочаквано нападна УЕФА


Н. Гавазов

Кени Далглиш се превърна в неочакван съюзник на Челси, след като той осъди решението на УЕФА за домакин на финала на Шампионската лига да бъде определен Мюнхен. Мениджърът на Ливърпул смята, футболните чиновници са се подиграли принципа на честна игра, предавайки на Байерн Мюнхен огромно предимство преди сблъсъка с Челси на своя стадион „Алианц Арена" на 19 май.

Далглиш е част от отбора на Ливърпул, който победи Рома през 1984 във финал за Купата на европейските шампиони на "Стадио Олимпико - домашният стадион на италианците.

Мачът на 19 май ще бъде едва четвъртият път в 56-годишната история на конкурса, когато даден отбор ще се бори за Купата в най-престижния европейки турнир на родна земя и Далглиш смята, че УЕФА не са успели да вземат под внимание някои поуки.

"Не мисля, че те трябва да определят за домакин на финала да бъде мястото, където един от отборите провежда мачовете си", заяви шотландеца.

Далглиш, който нарече решението да играе в Рим преди 28 години, "позор" в мемоарите си, добави: "Това е напълно несправедливо. Това е огромно предимство за Байерн Мюнхен. Но дали предимството ще е за или против тях, остава да видим. Това би могло да работи и срещу Байерн. През 1984 година ние не бяхме уплашени, напротив - играчите на Рома се страхуваха", допълва Далглиш.

 

 

86