FIFPro поиска амнистия за шестима играчи на Челси и Байерн


Н. Гавазов

Международната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) се обърна към УЕФА с призив да амнистира шестима играчи на Челси и Байерн Мюнхен, които поради дисквалификация ще пропуснат финала в Шампионската лига. Последният мач от най-престижния европейски клубен турнир е на 19 май в Мюнхен и в него няма да вземат участие общо седем футболисти, но ако Джон Тери си „извоюва" това право с директен червен картон, то всички останали натрупаха жълти картони.

FIFPro смята за несправедлива тази ситуация, при която Иванович, Рамирес, Мейрелеш, Густаво, Алаба и Бадщубер няма да могат да играят на финала в Шмпионската лига.

„Всеки, извършил сериозно нарушение и получил червен картон, трябва да пропусне финала. Но дисквалификация, станала следствие на натрупани жълти картони - това е прекалено жестоко наказание за мача на живота. Например, Алаба се подхлъзна и топката попадна в ръката му. Някои хора говорят, че това ще даде право на играчите да играят грубо на финала, но това е глупаво и лишено от смисъл. Всяко сериозно нарушение носи след себе си червен картон и като следствие, пропускане на финала", се казва в изявление на FIFPro.

 

88