Моуриньо: Няма за какво да упреквам футболистите си


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо след срещата-реванш от полуфиналите на Шампионската лига против Байерн Мюнхен заяви, че е останал доволен от играта на своите футболисти. Както е известно, редовното време на двубоя завърши при резултат 2:1 за испанците, но при рулетката на дузпите немците проявиха хладнокръвие и заслужено продължават на финал.

„Това е футболът. Моите момчета проведоха отличен мач. Трябва да отбележа, че срещу нас стоеше отличен отбор. Освен това, ние играхме тежък мач през уикенда, което по естествен начин си оказа влияние върху футболистите. Малко бяхме поизморени и когато резултатът стана 2:1 темпото падна и двата отбора внимаваха да не грешат, избягвайки рисковете", заяви Моуриньо след мача.

„Серията дузпи започна драматично, но на нас не ни провървя. Обидно ми е за моите играчи и е трудно да се примиря с подобно поражение. Но не бива да се разкисваме. През тази година може да спечелим шампионата на Испания. Гордея се с играчите си и няма да критикувам никого. Това е футбола", каза още португалският специалист.

„Пропускът на Роналдо? Всеки има право на грешка. Аз не съм толкова радикален в разсъжденията си, както ме изкарват. Хората обичат да сравняват Роналдо с Меси. Меси вчера също пропусна дузпа. Но мисля, че това е най-добрият сезон за Кристиано и той продължава", допълни Моуриньо.

 

95