Торес: Сега чакаме Реал или Байерн


Н. Гавазов

Нападателят на Челси Фернандо Торес призна, че изобщо не е предполагал, че ще отбележи гол в срещата-реванш от Шампионската лига, тъй като, влизайки като резерва на мястото на Дидие Дрогба, той е трябвало да изпълнява функциите на ляв защитник.

Торес, който в 10 мача с фланелката на Атлетико Мадрид седем пъти огорчи Барселона, във вторник вечер отново се разписа във вратата на каталунците за крайното 2:2, благодарение на което лондончани детронираха европейският шампион пред собствената му публика.

„Не очаквах, че ще имам някакви шансове за гол. Влязох да играя като ляв бек. Единственият шанс, който можеше да се получи е при евентуална контраатака. Един гол срещу Барселона. Имам хубави спомени на този стадион. Но снощният ми е по-специален, защото той ни помогна да отидем на финала", заяви Торес за London Evening Standart.

„Много съм щастлив да бъда част от играта и да вкарам гол. Да отидем на финал в Шампионската лига е сбъдната мечта за всички играчи на Челси, за всички привърженици на отбора, които идват и ни подкрепят", каза още испанският нападател.

„Това е втори финал за Челси в Шампионската лига и всеки знае, какво се случи в първия. Ето защо мисля, че Челси заслужава втори шанс и го получи", продължава Фернандо.

„Беше разочароващо да започна мача от пейката и да гледам от нея играта. Това наистина е труден момент, в който искаш, а не можеш да помогнеш на съотборниците си. Сега сме щастливи, но имаше много възходи и падения. Когато Тери беше изгонен, изглеждаше, че всичко е загубено. И след като Рамирес вкара, правейки резултата 2:1, на полувремето започнахме да си мислим, че може да го направим. Този гол ни накара да си повярваме. Това беше ключовият момент в мача. След 2:2 и сме на финал. Имаше много различни емоции, но този мач със сигурност ще се помни", допълва голмайсторът от снощи.

„Няма значение срещу кой ще играем. Реал и Байерн са два големи отбора. Чакаме един от тях на финала, но най-важното е, че Челси е на финал и имаме шанс да го спечелим. Ако играем с това единство, може да победим всеки. Да не загубиш срещу Барса в два поредни мача е много трудно. Всички в клуба и феновете трябва да са много горди", завършва Торес.

 

81