Няма да има Ел Класико, Челси изхвърли Барса и отива на финал (видео)


В. Мухарски

Барселона и Челси завършиха наравно 2:2 в полуфинал от Шампионската лига. В първата среща англичаните спечелиха с 1:0 и след мача тази вечер на "Камп Ноу", се класират на финал в турнира след общ резултат от двете срещи - 3:2.

Още в 3-ата минута Лионел Меси имаше добра възможност да открие резултата, но от малък ъгъл стреля в страни от вратата. Аржентинецът пропусна нов добър шанс в 17-ата минута. Тогава Лео стреля силно, но Чех бе на мястото си и изби. Така се стигна до 35-ата минута, когато Барса все пак успя да стигне до гол. Това стана след грешка в защитата на Челси, от която се възползва Меси, който пусна към Серхио Бускетс, който бе останал непокрит и прати топката в мрежата - 1:0.

В 37-ата минута дойде нов шок за гостите, след като капитанът на тима Джон Тери удари Алексис Санчес и бе изгонен от рефера. По този начин лондончани останаха с десет души на терена. Само 6 минути по-късно каталунците реализираха нов гол. Меси пусна прецизен пас към Иниеста, който реализира за 2:0.

В 45-ата минута, при една от редките си атаки, англичаните стигнаха до така важния гол на чужд терен, дело на Рамиреш, който прехвърли по отличен начин Валдес за 2:1. Веднага след почивката домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на Дрогба срещу Сеск Фабрегас. Меси нацели гредата и по този начин пропусна от бялата точка в 49-ата минута. Последваха атаки към вратата на Чех, но без успех. В 78-ата Бускец стреля, но в аут.

В 82-ата минута Меси най-накрая вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада. 60 секунди по-късно Лео нацели нова греда за жалост на феновете на Барса. В 90-ата минута Чех спаси удар на Масчерано. В добавеното време Фернандо Торес бе оставен сам срещу Валдес и вкара за крайното 2:2. По този начин Челси се класира на финал след обще резултат 3:2 от двата мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



109