Нерлингер: Реал Мадрид и Байерн са на едно ниво


Н. Гавазов

Спортният директор на Байерн Мюнхен Кристиан Нерлингер не смята, че неговият отбор отстъпва по неща на Реал Мадрид. Както е известно, двата отбора ще се изправят утре вечер един срещу друг в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига. Първият двубой на „Алианц Арена" завърши с минималното 2:1 за баварците и според повечето специалисти, испанците са с по-големи шансове да продължат напред.

„Качеството на нашия състав е равностойно на това на Реал. Нямаме нужда от който и да е играч от техния отбор, защото сме на едно ниво с тях. В сряда значение ще има това, кой отбор ще се намира в по-добра форма", заяви Нерлингер за Antena Bayern.

Футболният бос увери също така, че мюнхенския отбор няма да играе предпазливо за това, че няколко играчи рискуват да пропуснат финала, ако получат жълти картони.

„Това е невъзможно да се случи. Ще вложим 100 процента. Просто ни трябва малко късмет. Мисля, че съревнованието само ще спечели, ако на финала играят най-добрите футболисти. Това правило може би трябва да бъде изменено", каза още директорът на Байерн.

 

145