Ди Матео: Челси има нужните качества да постигне успех


Н. Гавазов

Временно изпълняващият длъжността мениджър на Челси Роберто Ди Матео заяви, че Челси е достатъчно добър за да спечели Шампионската лига. Само седем седмици след поемане на голяма отговорност да застане начело на един от английските грандове и по-малко от седем дни след удивителната победа над Барселона в първа полуфинална среща от най-престижния европейски клубен турнир, италианският специалист заедно със своите футболисти ще излезе утре вечер на „Камп Ноу", решен да довърши своята работа.

Челси бе отписан през този сезон, но „сините" удариха критиците си, класирайки се за финал в Купата на Англия и запазвайки шансовете си за топ 4 в Премиършип. Ди Матео е категоричен, че воденият от него отбор е готов да направи всичко възможно, за да сложи край на агонизиращото девет годишно чакане за слава в Шампионската лига.

„Този отбор има нужните качества за успех. Мисля, че далеч от дома си ние се нуждаем и от малко късмет, за да се справи в турнир като този. Но разбира се, качеството го имаме", заяви Ди Матео на срещата си с журналистите тази вечер.

„Трябва да използваме силните страни на своите играчи и да видим какви слабости има противникът ни. Не мисля, че трябва да бъдем критикувани за това, как ще играем. Уважавам мнението на другите хора, но не съм съгласен, че трябва задължително да го приема", каза още италианецът.

Наставникът на Челси коментира и ситуацията около Иванович, Коул, Рамиреш и Мейрелеш, които при жълт картон са заплашени да не играят в следващият мач на Челси от евротурнирите.

„Няма да мислим за това утре, а ще се съсредоточим върху играта си. Точно върху това ще са фокусирани всички футболисти. Не може да спекулираме с евентуални наказания", допълни Ди Матео.

 

82