Пуйол: Ще ни съдите за това, което сме постигнали досега


Н. Гавазов

Карлес Пуйол даде интервю за програма El Marcador след загубата от Реал и обясни, че ударът, който той и феновете са получили е болезнен, защото всички са вярвали, че може да бъде спечелена Ла Лига. Капитанът на каталунците подчерта обаче, че до края на шампионата Барселона ще играе с високо вдигната глава и основната цел сега остава спечелването на Шампионска лига.

„Сега сме длъжни да се фокусираме върху мача си с Челси - приближихме се до финала и сме в състояние да спечелим този турнир. По отношение на тактиката в двубоя, ние трябва много внимателно да погледнем към контраатаките, но не мисля, че трябва да отстъпим от стила си на игра, който показахме в двубоя срещу Реал. Наистина мислим сериозно за мача с Челси и в момента не искам да говоря за евентуален испански финал в Шампионска лига", заяви Пуйол.

„Имахме великолепен сезон, на който се наслаждавахме и продължаваме да се наслаждаваме. Понякога е добре да отстъпиш, за да се изправиш и станеш още по-силен и аз съм уверен, че отборът ще го направи отново. Вие ще ни съдите за това, което сме постигнали досега", каза още бранителят на Барселона.

 

75