Запалянковците на Челси все още пишат писма на Йовребо (видео)


Н. Гавазов

В навечерието на поредния двубой между Челси и Барселона, норвежкият арбитър Том Хенинг Йовребо призна, че продължава да получава заплахи и обиди от феновете на „аристократите". Както е известно, по време на срещата-реванш от полуфиналите на Шампионската лига сезон 2008/09 между Челси и Барселона, бившият съдия на УЕФА скандализира футболната общественост, не отсъждайки четири дузпи срещу каталунците.

Тогава лондончани водеха с 1:0 почти през целия мач, а в самия край на срещата Иниеста отбеляза гол, с който изпрати Барселона на финал. Футболистите на домакините побесняха след мача и нападнаха Йовребо, като впоследствие Дидие Дрогба и Жозе Босингва получиха наказания от по четири и три мача, а 45-годишният арбитър бе подложен на критика.

„Всичко това продължава още и аз все още получавам годишно по 3-4 заплашителни писма от фенове на Челси. Не е приятно, но не е и нещо сериозно. Не разказвам на семейството си за тези писма, защото не искам да ги разстройвам", цитира The Guardian думите на Йовребо.

„Поглеждайки назад, аз знам, че в някои ситуации бих постъпил по различен начин, но пък този мач ме научи на много. Всички рефери ще кажат, че имат добри и лоши моменти и в някои мачове са се справили по-добре от други. Това е част от работата. Не мога да съжалявам за случилото се в един двубой. Моят живот трябва да продължи" каза още норвежецът.

Йовребо не скри, че смята да наблюдава сегашния сблъсък между Барселона и Челси.

„Разбира се, ще го гледам. Каквото и да се случи тогава, на мен ми харесва Шампионската лига, а особено мачовете между силни отбори", добавя Йовребо.

 

 

90