Жезуш: Бяхме по-добри от Челси


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Бенфика Жорже Жезуш заяви, че неговият отбор напуска Шампионската лига с високо вдигната глава. Както е известно, португалците отстъпиха на Челси с общ резултат 1:3, но снощи на „Стамфорд Бридж" гостите бяха на път да изненадат своя противник след като пет минути преди края на мача успяха да изравнят резултата.

"Искам да поздравя моите футболисти. Дори и с 10 души играхме по-добре от Челси. Разочаровани сме, защото и в двата мача бяхме по-добри от своя противник. Не заслужавахме поражението. Гордея се с този отбор на Бенфика. Не се класирахме на полуфиналите, за да се срещнем там с Барса, но бяхме по-добрият отбор от Челси в двата мача помежду ни. В продължение на час играхме с десет човека, но това не се забеляза", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Жезуш.

„Искам да поздравя Хави Гарсия и Емерсон, които се представиха фантастично в центъра на отбраната, въпреки че това не е тяхната позиция. Загубихме четирима защитника и трябваше в последния момент да прекроявам тима, но с изключение на контраатаките, аз смятам, че наистина се справихме добре. Изглеждахме позитивно през целия мач, а Челси не създаде никакви положения преди почивката. Много сме разочаровани, че отпадаме от турнира, защото слагаме край на една фантастична кампания за нас в Шампионската лига", каза още наставникът на Бенфика.

 

78