Ди Матео: Сами позволихме на Бенфика да си повярва


Н. Гавазов

Изпълняващият временно задълженията на мениджър на Челси Роберто Ди Матео не скри радостта си след победата над Бенфика в среща-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Както е известно, „аристократите" победиха с минималното 2:1, но пет минути преди края при 1:1 бяха изправени пред опасността да получат втори гол и да отпаднат от надпреварата.

„Това беше тежък мач. На практика, победата с 1:0 в първата среща обезпечи класирането ни за следващия етап. Но сами дадохме възможност на Бенфика да разбере, че може да постигне нещо тук, защото не вкарахме втория си гол, когато трябваше. Това направи трудна срещата към нейния край, но в крайна сметка се радвам, че ги отстранихме и продължаваме напред", заяви Ди Матео на пресконференция след мача.

„В събота ще играем с Уигън, поради трябва да се съсредоточим напълно върху този мач. Барселона вероятно е един от най-добрите отбори в света, ако не и най-добрия. Те имат силни играчи и са фаворити, но ние сме уверени в собствените си сили. Необходимо е да играем на предела на възможностите си и тогава ще имаме шанс да продължим напред", каза още наставника на Челси.

 

82