Две дузпи помогнаха на Барса за успех над Милан (видео)


В. Мухарски

Барселона победи Милан с 3:1 на своя "Камп Ноу" в мач от 1/4-финалите в Шампионската лига. В първата среща двата тима завършиха наравно 0:0 и след успеха си днес, "каталунците" продължават напред в турнира.

В началните минути Лео Меси направи два пропуска и по този начин стана ясно, че той ще бъде сериозната опасност за "росонерите". В 10-ата минута аржентинецът откри резултата, реализирайки дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Лука Антонини. С този си гол Лео стана най-младият футболист, вкарал 50 гола в Шампионската лига.

В 25-ата минута отново аржентинската звезда на испанците стреля, но право в ръцете на Абиати. Малко по-късно и Дани Алвеш направи пропуск за домакините. Все пак в 33-ата минута Милан стигна до равенството. Антонио Ночерино получи извеждащ пас от Ибрахимович и с хубав удар възстанови равенството - 1:1.

4 минути преди края на първата част Барса отново излезе напред в резултата и това стана отново след изпълнение на 11-метров наказателен удар. Реферът отсъди нарушението на Алесандро Неста, който задържа Бускетс в наказателното поле. Решението на съдията предизвика остра реакция в щаба на гостите. В крайна сметка Лео превърна дузпата в гол за 2:1.

Веднага след почивката Златан Ибрахимович също претендираше за нарушение в наказателното поле, но реферът си замълча. Малко след това Шаби направи сериозен пропуск. Така се стигна до 53-ата минута, когато Меси стреля, но топката се отби от играч на "росонерите" и попадна в Иниеста, който с удар отблизо вкара за крайното 3:1.

До края на срещата до нов гол така и не се стигна и по този начин играчите на Пеп Гуардиола се поздравиха с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



123