Милан и Барса оставиха всичко за реванша (видео)


В. Мухарски

Милан и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0 в първи четвъртфинал от Шампионската лига. И двата тима имаха своя шанс да отбележат гол и по този начин да имат предимство преди реванша. Още в самото начало домакините имаха страхотен шанс за попадение. Тимът от Италия можеше да поведе още в 3-ата минута, но Боатенг стреля в защитник на гостите, а след това Робиньо отправи слаб удар от непосредствена близост до вратата на Валдес и не можа да вкара.

Малко по-късно "каталунците" пропуснаха. Меси стреля от фаул, а топката попадна у Кейта, който се подхлъзна и за малко не вкара. В 17-ата минута Лео все пак прати топката във вратата на "росонерите", но преди това бе прозвучал сигнал на съдията за засада.

До края на първата час Санчес пропусна да се разпише от добра позиция. След почивката тимът от Милано бе малко по-активен, но без опасни положеия. В 72-ата минута Тейо стреля неточно, вместо да подаде към Меси и това подразни Лео. Малко по-късно Тейо се реваншира като даде добър пас към аржентинеца, но той не можа да вкара. В 77-ата минута пък Карлес Пуйол стреля с глава, но топката мина в страни от вратата.

В 88-ата минута Барса можеше да нанесе своя удар в края на срещата, но Абиати се справи със ситуацията, която бе пред неговата врата. По този начин двата тима оставиха всичко най-интересно за реванша.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



128