Алегри: Класирахме се за следващия етап, но преживях истински стрес


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри сподели впечатленията си от осминафиналната среща-реванш от Шампионската лига срещу Арсенал. Както е известно, „росонерите" получиха три гола през първото полувреме и бяха много близо до това да пропилеят предимството си от първия двубой между двата тима. Въпреки опитите на домакините, все пак Милан оцеля през второто полувреме и с общ резултат 4:3 се класира за следващия етап на турнира.

„Ние трябва да анализираме това поражение. Заради травми ни се наложи да играем с трима нападатели, което означаваше отслабване на отбраната. Създадохме няколко голови положения през второто полувреме, които за съжаление не успяхме да реализираме. Разбира се, разстроени сме от загубата, но радостни, че продължаваме", заяви Алегри за ITV.

„Влязохме в осмицата на осемте най-добри отбора в Шампионската лига. Когато основни играчи се завърнат в строя, аз се надявам, че ще изглеждаме много по-добре. На почивката казах на момчетата да си представят, че резултатът е 0:0. Винаги можехме да променим това, което се случи през първото полувреме и им казах да се успокоят. Зная, че в Англия не е лесно да се играя, още повече, че Арсенал не е този отбор, който разгромихме у дома", каза още наставникът на Милан.

„Пак повтарям, нямах избор при определянето на състава. Този мач беше важна част за представянето ни до края на сезона. Отпадането ни от турнира щеше да бъде обидно. Имахме задача да се класираме на четвъртфиналите и я постигнахме, въпреки че играта през първото полувреме не ни радва. Преживях истински стрес и загубих няколко килограма, но продължихме напред, завършва Алегри.

 

86