Венгер: Върнахме уважението към себе си


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след мача с Милан заяви, че неговите възпитаници трябва да се гордеят със себе си. Както е известно, „артилеристите" имаха трудната задача да обърнат четири гола дефицит от първата среща между двата тима на „Сан Сиро" и снощи бяха близо до подвиг, след като за едно полувреме вкараха три гола на италианския шампион. За съжаление на лондонските фенове, усилията на Арсенал да отбележи още едно попадение след почивката не се увенчаха с успех и въпреки класическото 3:0, за четвъртфиналите на Шампионската лига се класира Милан.

„Казах на футболистите си, че те могат да се гордеят със своята игра. Не ни достигна малко за да се спасим. Сред резервите не разполагах с полузащитници и през второто полувреме умората се усети. Казах им да задържат повече топката и въпреки, че в средата на терена играчите бяха отпаднали, можехме да вкараме още два или три гола. Проявихме огромна воля и върнахме уважението към себе си след неуспешната среща в първия мач. За съжаление, излетяхме от турнира, но имахме шансове. Като цяло, продължаваме движението напред. Това е важно, но е много жалко, че всичко се реши от провала в първия мач", заяви Венгер за ITV.

„Прекрасно разбирахме, че в първото полувреме трябваше да вложим всичко. Не всички наши полузщитници се оказа готови да играят на това ниво. Например, Окслейд Чембърлейн. В мачове с такива отбори трябва да се вкарва, а не да се изпуска. Защитниците се представиха блестящо и се хвърляха в борбата без да жалят силите си и това е всичко, което направихме. Трябва да приемем поражението, нямаме друг избор", каза още френският специалист.

„Надявах се, че в последните 10-15 минути ние ще създадем още положения, но това не се случи. Абиати играеше много силно и се прояви при удара на Ван Перси, освен това, линията на полузащитата се доближи до защитниците и за нас стана още по-трудно", завършва Венгер.

 

88