Хайнкес: За Байерн прозвуча тревожен звън


Н. Гавазов

След загубата от Базел с 0:1 в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига, старши-треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес отбеляза, че за мюнхенския отбор поражението е като тревожен звън. В същото време наставникът на баварците изрази надежда, че воденият от него отбор е в състояние да победи с два гола разлика бойкият швейцарски тим.

„Не мога да нарека ситуацията комфортна, но с подобно положение съм се сблъсквал вече в своята кариера. Срещата беше равностойна, с еднакви шансове за успех. Загубихме с 0:1, което не е добре преди реванша. Но не бяхме достатъчно агресивни пред тяхната врата. Много грешахме. Прозвуча тревожен звън, но той е преди следващия мач и имаме време да поправим ситуацията. Определено се в състояние да победим Базел с 2:0", заяви Хайнкес на пресконференция след мача.

„В началото имахме две отлични положения за гол и бяхме длъжни да поведен в резултата. В подобни мачове е много важно да извлечем максимума. Длъжни бяхме да играем спокойно и дисциплинирано и да постигнем успех. Що се отнася до настроението в тима, в този аспект няма за какво да упреквам отбора", каза още наставникът на Байерн.

 

105