Артета: Ужасният терен ни попречи да играем футбол


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета намери причините за тежката загуба от Милан на „Сан Сиро". Както е известно, в първа среща от осминафиналите от Шампионската лига, „артилеристите" бяха пометени от своя противник, който благодарение на попаденията на Боатенг и Ибрахимович, както и на дубъла на Робиньо постигна победа с 4:0. Според испанеца, един от основните фактори е била лошата тревна настилка.

„Нищо не можехме да направим по отношение на терена. Той беше много ужасен. Не можехме да контролираме топката, а на тях това не им пречеше, защото играят на този терен всяка седмица", заяви Артета за London Evening Standard.

"Нямаме нужда от извинения. Те бяха по-добри и заслужаваха да победят. А ние се прибираме вкъщи с много разочароващ резултат. След първия гол нещата станаха трудни за нас. Те вкараха три гола на контраатаки. Трудно е да го приемем и трябва да променим мисленето си. В неделя ни предстои гостуване на Съндърланд за Купата на Англия и той също ще бъде труден", допълва полузащитникът на Арсенал.

Според испанеца обаче, Арсенал не е загубил съвсем своите шансове.

„Във футбола никога не трябва да казваш никога. Ако вкараме два гола през първото полувреме на „Емирейтс", интригата ще се върне. След снощната загуба ще е много трудно да продължим напред и всички знаем това", завършва Артета.

 

93