Венгер: Това е нощ, която никога няма да забравя


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира унизителното поражение с 0:4 от Милан в първи осминафинален мач от Шампионската лига, като „шокиращ резултат", който е разбил амбициите на водения от него отбор в най-престижния европейски клубен турнир. Както е известно, двубоят на „Сан Сиро" се получи истинска трагедия за лондончани, които така и не успяха да се върнат в мача след страхотния гол на Кевин-Принс Боатенг, преди Робиньо да направи дубъл, а впечатляващият Златан Ибрахимович да реализира дузпа.

Дори включването в игра на бившия капитан Тиери Анри не помогна на на „артилеристите".

„Това беше един шокиращ резултат и шокиращо представяне. Това беше една от онези нощи, които никога няма да забравя. Това е най-лошата нощ в Европа. Бяхме наказани и то заслужено", цитира Sky Sports думите на Венгер.

„Резултатът е истинско бедствие. Изобщо не бяхме в мача и не виждам и един момент през всичките 90 минути, в който да сме наистина в играта и страдахме от един и същ проблем - изглеждахме трагично в нападение и защита", продължава наставникът на Арсенал.

„Трудно е да се говори сега, така че по-добре да не анализирам сега. Трябва да се организираме за следващия си мач. Сезонът не е приключил. Имаме мач в събота и това е една добра възможност да покажем, че имаме характер и сили да реагираме на такова шокиращо поражение. Мога да обвинявам и да търся кой е виновен, но ние трябва да се държим заедно и да спечелим следващият мач", допълва френският специалист.

„Не живеем в свят от мечти. Може да има 2% или 5% теоретичен шанс да продължим напред. Ние сме длъжни да покажем различна производителност и нищо никога не се знае, но реално погледнато, ние сме аут от турнира", завършва Венгер.

 

94