Гуардиола: На крачка сме от жребия за четвъртфиналите


Н. Гавазов

Барселона отговори на критиките и след поражението в Памплона през уикенда, уверено победи като гост Байр Леверкузен с 3:1 на „БайАрена" в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига. Преди почивката играта общо взето бе равностойна, но през втората част носителят на европейската корона не остави никакво съмнение относно превъзходството си.

„Когато немските отбори се отбраняват, те винаги създават проблеми. Немците много пъти са печелили Купата на европейските шампиони и Световни първенства. Изхождайки от собствения си опит, мога да кажа, че ако те изпитват проблеми в хода на играта, то определен момент се събуждат. Първото полувреме в сравнение с второто бе достатъчно тихо. Тези 45 минути не бяха добри за нас, не създадохме положения, а съперник действаше много внимателно пред своята врата", заяви Гуардиола за Sky Sports.

„В Байер има много високо играчи и те са много опасни при центрирания и стандартни положения. Това трябва да го отчетем във втория мач. Винаги е трудно, когато пропускаш и трябва да тръгнеш напред, за да вкарваш, но ние бяхме добри и в двата аспекта - защита и нападение. Това е турнирен мач и три гола на чужд терен е добре, така че сме много доволни", продължава наставникът на каталунците.

„Лионел продължава да доказва своето майсторство, а за нас това има определящо значение. Санчес положи много труд в последно време и редовно вкарва. Именно благодарение на него у нас се появяват много свободни пространства. Радвам се за това момче, който на всичкото отгоре е много скромен", допълва Гуардиола.

„Доказахме, че умеем да се сражаваме. Това е Шампионска лига и пристигнахме в Германия за мач срещу отбор, който на практика изхвърли от борбата Валенсия. А всички знаем, колко опасна и силна е Валенсия. На крачка сме от жребия за четвъртфиналите", завърши старши-треньорът на Барселона.

 

90