Зеедорф: Арсенал е непредсказуем противник


Н. Гавазов

Полузащитникът на Милан Кларънс Зеедорф призна, че няма никаква представа какво да очаква от сегашния Арсенал в предстоящия мач между двата отбора в Шампионската лига. Както е известно, в сряда на „Сан Сиро" съперниците ще изиграят първи мач от осминафиналите на най-престижния европейски клубен турнир. Холандецът бе част от тогавашния Милан, който преди четири години загуби от „артилеристите" с резултат 0:2.

Арсенал е много непредсказуем противник. Ако погледнем неговите резултати през годината, „артилеристите" могат да победят такъв отбор като Челси с 5:3, а след това да отстъпят от значително по-слаб отбор", заяви Зеедорф за Sky Sports.

„Ние трябва да се отнесем с нужното уважение към тях, защото те с в състояние да победят, който си поискат. Мисля, че на хората ще им е интересно да наблюдават мачовете ни с Арсенал. Отборът на Арсен Венгер побеждава не така, както е способен да го прави, но той си остава преди всичко един велик треньор. Единствената ми забележка към Венгер е, че не използва толкова много сплавта от младостта и опита", завършва холандецът.

 

76