Манчестър Юнайтед може да бъде върнат в ШЛ


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед може да бъде върнат в турнира Шампионска лига, ако ФИФА спази своята дума и дисквалифицира Футболната федерация на Швейцария, съобщава новината ВВС. Причината за конфликта между Световната централа и футболните чиновници от малката европейска държава послужи използването от страна на Сион в квалификационната среща от Лига Европа срещу Селтик на играчи, които са били заявени за турнира в нарушение на правилата.

Както е известно, главата на ФИФА Сеп Блатер поиска от своите сънародници да накажат Сион и постави краен срок за това - 13 януари следващата година. В противен случай, всички швейцарски клубове ще бъдат отстранени от участие в евротурнирите. Това означава само едно - Базел ще бъде изхвърлен от плейофите на Шампионската лига.

Според регламента в турнира, ако Базел бъде отстранен от Шампионската лига, неговото място автоматично ще заеме Манчестър Юнайтед. Швейцарците завършиха 3:3 на „Олд Трафорд", а у дома си победиха с 2:1 „червените дяволи" като по този начин изпревариха тима на Сър Алекс в групата си, но при сегашната ситуация очевидно това няма да помогне на Базел.

88