Робен: Попитайте Манчестър Юнайтед, колко е опасен Базел


Н. Гавазов

В Байерн Мюнхен посрещнаха спокойно днешния жребий за осминафиналите на Шампионската лига, който противопостави на баварците швейцарския Базел. Представителите на немския отбор не се съмняват, че ще се класират за следващия етап на турнира, но също така от клуба се чуха и предупреждения, че трябва много да се внимава с отбора, който изхвърли Манчестър Юнайтед от участие в най-престижния клубен турнир на Стария континент.

„Ако ние играем на сто процента, ще се справим със задачата", заяви Рибери за Antena Bayern.

"Преодоляването на Базел е изпълнима задача. Разбира се, това не означава, че може да си позволим да ги подценим", сподели за немското радио и наставника на тима Юп Хайнкес.

„Попитайте Манчестър Юнайтед, колко е опасен Базел. Разбира се, че трябва да бъдем внимателни с тях", заяви от своя страна и Ариен Робен.

Най-внимателен в изказванията си беше президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, който подчерта, че отборът на Хайнкес трябва да бъде максимално концентриран в срещите си с Базел.

„Ако ние не се отпуснем и се постараем добре да си свършим своята работа, имаме отлични шансове да продължим в четвъртфиналите. Но моля ви, недейте да подценявате Базел. Срещите с тях няма да бъдат лесни", сподели Румениге.

 

90