УЕФА няма да разследва Динамо - Лион


Н. Гавазов

УЕФА няма да разследва срещата Динамо Загреб - Олимпик Лион, след като системата за откриване на измами при залагания показва, че няма нещо нередно около мача. Както е известно, след почивката, по време на която играчите на Динамо и Лион разбраха, че Аякс губи от Реал Мадрид, французите вкараха шест гола за половин час. С това те изместиха холандския гранд от второто място по голова разлика. Именно нетипичният резултат предизвика разследване от страна на френския орган за контрол на онлайн игрите (ARJEL), което в подобни ситуации е рутинно.

Днес ръководството на Олимпик обяви официално, че подкрепя решението на ARJEL, включително и разследването на срещата Аякс - Реал Мадрид.

УЕФА обаче все още не е получила доклада на съдията и делегата на мача в Загреб, но на този етап европейските футболни чиновници не виждат нищо нередно около двубоя.

„УЕФА е запозната и си е взела бележка относно информациите в пресата около вчерашните срещи. Но системата за откриване на измами (BFDS), която годишно следи около 29 000 срещи, включително и всички срещи на УЕФА на този етап не показва нищо съмнително около вчерашните мачове, което да оправдае евентуално разследване на мачовете. Очакваме докладите на рефера и делегата на срещата и ако там е отразено нещо съмнително, тогава ще разследваме случая. Но на този етап нещата остават такива, каквито са", се казва в изявление на УЕФА.

 

140