Кийн: Юнайтед заслужаваше да отпадне


Н. Гавазов

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн смята, че отпадането на Манчестър Юнайтед от Шампионската лига отразява истинското състояние на нещата в отбора. Както е известно, „червените дяволи" загубиха с 1:2 гостуването си на Базел и бяха изхвърлени от швейцарския тим от по-нататъшно участие в най-престижния европейския клубен турнир. Според Кийн, основната причина за провала на Юнайтед се крие в слабото представяне на младите играчи и неспособността на нападателите да вкарват.

„Аз мисля, че отпадането от Шампионската лига отразява представянето на Юнайтед в турнира - те не вкараха достатъчно голове и не успяха да победят Базел и Бенфика", заяви Кийн за ВВС.

„Хората непрекъснато говорят за младите играчи в отбора и това колко са добри Фил Джоунс, Крис Смолинг и Ашли Йънг, но те все още се формират като футболисти и явно има върху какво още да работят и това определено е сблъсък с реалността за тях. Искаше ми се някой от тях да се замисли за това, което прави и да си каже: „Длъжен съм да преразгледам отношението към работата си", допълва бившият капитан на Юнайтед.

„Мисля, че най-добрият играч на Юнайтед в мача бе Райън Гигс, който обаче е на 37 или 38 и това казва абсолютно всичко. Един отбор не може да зависи от 37-38 -годишен футболист. Манчестър Юнайтед си получи заслуженото. Това беше проверка и за Висшата лига и аз съм убеден, че те нямаше да могат да се справят с Барселона или Реал Мадрид", каза още Кийн.

 

86